Je kent het vast, je bent gezellig een avondje bij vriendinnen en het woord vibrator valt op tafel. Maar jij hebt er nog niet één? Het masturberen ken je ondertussen ook wel en iets nieuws proberen staat je wel aan. Je wilt graag je eigen vibrator, maar hoe vind je degene die bij je wensen past? En wat zijn je wensen eigenlijk? Ik snap heel goed dat dit allemaal best spannend kan zijn! Zie je door de vibrators het bos niet meer?  Laat me je helpen met deze tips.

Tip #1 Wat wil je er aan uitgeven?

Er zijn veel verschillende prijsklassen als het gaat om het kopen van een vibrator. Spreek daarom met jezelf van tevoren af hoeveel je ongeveer aan je nieuwe seksspeeltje uit wilt geven. Ons advies is om niet gelijk al te duur te gaan. Zoek eerst uit wat je fijn vindt qua trilling en stimulatie. Investeren in een duur seksspeeltje kan natuurlijk altijd nog, het is zonde als je seksspeeltje van  € 150,- in de kast belandt.

Tip #2 Welke stimulatie vind je fijn?

Voor vrouwen zijn 2 soorten stimulatie die je prettig kunt vinden, uitwendige en inwendige stimulatie. Het gaat hier om je clitoris en de g-spot. Ben je er tijdens het masturberen al achter gekomen wat je fijn vindt? Dan kun je deze informatie goed meenemen in het kiezen van je eerste seksspeeltje.

Hou je van uitwendige stimulatie? Dan hebben we het over je clitoris. Deze is groter dan de meeste mensen denken. Het kan dus zo zijn dat je niet alleen de stimulatie op het ‘kleine knobbeltje’ fijn vind maar ook daar omheen. Wist je dat er zo’n 75% van je clitoris niet zichtbaar is en dat deze ook stijf wordt als je opgewonden bent?

Iedere vrouw heeft wel een voorkeur voor een bepaalde stimulatie. Is die van jou inwendige stimulatie? Dan hebben we het over de G-spot. Dit is voelt aan als een ribbelig sponsachtig stukje weefsel, zo’n 5 centimeter diep in de vagina, aan de kant van de buik.

Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat je van beide stimulaties houdt. Dit heet een duo stimulatie. Ook hier zijn speciaal seksspeeltjes voor gemaakt om jou tot een fijn hoogtepunt te brengen.

Tip #3 Bepaal de maat & looks

Net zoals de met de prijzen zijn er ook een heleboel verschillende soorten en maten vibrators. Maar eigenlijk kunnen we ze uitsplitsen in 4 categorieën.

  1. De clitorale vibrator, de naam zegt het al, deze gebruik je alleen voor op je clitoris.
  2. De staaf vibrator, deze is voor inwendige stimulatie, maar kan ook uitwendig gebruikt worden.
  3. De G-spot vibrator, deze heeft vaak een kromming met een ribbeltje of patroontje om je G-spot goed te kunnen raken en stimuleren.
  4. De duo vibrator, deze stimuleert zowel je clitoris als inwendig.

Qua looks is er veel te krijgen. Met kleurtjes, realistisch, met steentjes, of gewoon zwart. Bedenk voor jezelf waar je voorkeur naar uit gaat.

De maat is ook zeer belangrijk voor het kopen van je eerste vibrator. Wij adviseren hem dan ook om hem in een winkel te kopen zodat je kunt zien hoe groot deze is. Dit is op het internet soms lastig te bepalen. Vind je dit toch iets te spannend en koop je hem liever online? Zorg dat je iets bij de hand hebt waarop je een maat kunt aflezen. Zo kom je niet voor een verrassing te staan zodra deze geleverd word.

Tip #4 Opties in mijn vibrator

Je budget, je stimulatie en je maat is nu bekend. Je bent dus al een heel eind! Wat nog mist is wat je vibrator eigenlijk moet kunnen. Zo heb je trillende vibrators, maar ook vibrators die je stimuleren door middel van luchtdrukpulsen. De trillende varianten worden zowel inwendig als uitwendig gebruikt. Daarin tegen word de luchtdrukstimulator alleen uitwendig gebruikt en is deze speciaal voor je clitoris ontwikkeld.

Vibrators kunnen voorzien zijn van 1 standje, maar ook van meerderen standjes en patroontjes. Dus ben je op zoek naar wat afwisseling of weet je nog niet zo goed wat je fijn vindt, kies dan voor een vibrator met meerdere standjes en/of patroontjes. De luchtdrukstimulators zijn vaak bij voorhand al voorzien van meerdere standjes. Een luchtdrukstimulator kan als best intens ondervonden worden, door de meerdere standjes kun je rustig aan en op je eigen tempo starten.

Tip #5 Lees reviews en blogs

Ben jij eruit welke vibrator er straks in jouw nachtkastje moet liggen? Dan is het verstandig om een aantal reviews te lezen. Alle producten die wij verkopen hebben een goede kwaliteit en staan wij natuurlijk achter, maar iedereen ervaart zijn seksspeeltje anders. Ook werken wij samen met een aantal verschillende toytesters die voor ons producten uittesten. Zij schrijven reviews 100% eerlijk en winden er geen doekjes omheen.

Tip #6 Vraag maar raak

Heb je toch nog vragen of kom je er niet helemaal uit? Vraag dan een van onze collega’s in de winkels voor een beetje hulp o. Zo kunnen we je het snelste op weg helpen naar jouw eerste vibrator.

 

Onze favoriete merken voor beginners: