Orgasmebeheersing, tot het randje gaan. Dat is wat het letterlijk betekent. Als je aan edgen of edging doet dan oefen je controle uit over het klaarkomen. Uiteindelijk is er meer opwinding en een heftiger orgasme als resultaat van het edgen.

Hoe?

Zorg ervoor dat je er tijd voor neemt. Bij edging probeer je jezelf tot het randje van een orgasme te brengen. Op het moment dat je voelt dat je bijna klaar gaat komen dan stop je met stimuleren. Hoeveel keer je dit achter elkaar doet maakt niet uit. Sommige mensen edgen uren achter elkaar terwijl ze bijvoorbeeld naar porno kijken en anderen edgen 3 keer achter elkaar voordat ze klaarkomen. Het uiteindelijke orgasme zal vele malen heftiger en intenser zijn omdat je het lang uitgesteld hebt.

Waarom edgen?

Het voordeel is dat je je lichaam goed leert kennen. Je leert waar je het meest opgewonden van raakt en zal controle over je eigen orgasmes uit kunnen oefenen. Het is bijvoorbeeld voor mannen die vroegtijdig klaarkomen een goede manier om te leren hiermee om te gaan. Het zal in het begin wel even wennen zijn maar naar mate je het langer doet zul je merken dat het steeds makkelijker gaat. Edgen kun je ook doen door seksspeeltjes te gebruiken. Mannen kunnen hierbij denken aan een masturbator zoals de Tenga Flip Orb of de Tenga Egg Thunder. Vrouwen kunnen de Womanizer of de Satisfyer gebruiken tijdens het edgen omdat er makkelijk tussen de verschillende standen geschakeld kan worden. Het is makkelijk om naar lagere standen te schakelen als je tegen een orgasme aan zit dus perfect om te edgen.

Tenga Flip Orb

Samen met  je partner

Het is ook spannend om te leren je partner te edgen. Het zorgt ervoor dat je het lichaam van je partner beter leert kennen en voor sommigen geeft het een kick om de controle over het orgasme van de partner te hebben. In de BDSM-scene wordt deze methode veelvuldig gebruikt vanwege de controle en discipline. Zorg ervoor dat je partner opgewonden raakt en stimuleer de meest gevoelige plekken van je partner. Als je het zogenaamde point of no return bereikt dan is het tijd om zachter te stimuleren, op een andere plek of volledig met de stimulatie te stoppen. Het point of no return zegt het al. Je komt op het punt dat je bijna gaat klaarkomen en eigenlijk is er geen terugweg meer. Juist als je op dat punt belandt is het de kunst om op tijd te stoppen zodat er controle over het orgasme is. Oefening baart kunst maar deze methode zorgt voor explosieve orgasmes dus is het proberen zeker waard!

Bron:
www.tesnelklaarkomen.nl

www.bdsmenkink.nl