Eind van het jaar, dat betekent nieuwe goede voornemens! Of heb jij nog niks gedaan met die van afgelopen jaar? Iedereen heeft er zo zijn mening over maar wij hebben een aantal leuke, goede en inspirerende voornemens op een rijtje gezet.

1. Heb meer seks

Seks is niet alleen leuk en fijn, maar ook nog eens heel goed voor je gezondheid! In deze gekke tijden kunnen we wel een goede gezondheid gebruiken. Seks verbetert je lage bloeddruk en vermindert stress. Maar ook zorgt het voor een betere slaapkwaliteit, vermindert pijntjes en helpt tegen verkoudheid.

2. Doe het eens wat vaker alleen

Heb jij een vaste partner en vergeet je jezelf wel eens? Dit kan ook invloed hebben op het seksleven van jou en je partner. Tijdens je me-time momentjes kom je er zelf beter achter wat je fijn vindt, waar je door klaarkomt en kom je even helemaal tot jezelf. Gebruik deze informatie tijdens een vrijpartij met je partner. Geef aan je partner aan wat je fijn vindt en wat niet. Zo brengen jullie je seksleven tot een hoger niveau.

3. Leg je telefoon eens wat vaker weg

Telefoon aan, seksleven uit. Een uitspraak die je misschien al wel eens voorbij hebt zien komen. Ruim 60% van de Nederlanders stapt in bed met hun telefoon en hun partner. Het probleem hierbij is dat de telefoon vaak de overhand neemt in de slaapkamer. Nog even scrollen op social media of nog even wat berichtjes beantwoorden. Maar hallo ben je er nog? Er ligt nog iemand naast je. Leg je telefoon eens wat vaker weg, maak een telefoon vrije zone in huis (bijvoorbeeld de slaapkamer) of plan eens 1 schermvrije avond per week in. En ga eens wat vaker online met je vriend(in) in plaats van met je telefoon.

4. Besteed meer aandacht aan het voorspel

Voorspel is letterlijk warmdraaien voor de seks. Het zorgt ervoor dat je ontspannen en vochtig wordt. Vrouwen hebben iets meer tijd nodig dan mannen om op hetzelfde niveau te komen. Het voorspel is dus de perfecte gelegenheid om hier wat mee te doen. Zoenen, knuffelen, strelen, orale seks en andere manieren van voorspel zorgen ervoor dat je elkaar meer en meer wilt. Daarnaast verhoogt het ook nog eens de intensiteit van je orgasme! Voeg jij deze even aan je goede voornemens lijstje toe?

5. Experimenteer met toys

Er bestaat de wereld aan seksspeeltjes, en jij hebt ze vast nog niet allemaal in je nachtkastje liggen. Breng de spanning omhoog in de slaapkamer met een nieuw seksspeeltje. Denk hierbij aan vibrerende cockringen, vibrators, dildo’s, vibrators voor mannen en de wereld aan verschillende masturbators. Bepaal alleen of samen met je partner wat jullie fijn vinden en stem hier je nieuwe seksspeeltje op af. Hou je van wat meer spanning? Misschien is BDSM dan wel wat voor jou! Kom langs in een van onze winkels en laat je inspireren door onze medewerkers.

6. Zoek de spanning op

Seksspeeltjes zoals die hierboven kunnen voor een goede seksuele spanning zorgen in de slaapkamer. Maar dat is niet het enige! Denk eens aan verschillende plekken. Zoals buiten, in de auto of in het water? (lees hierover in onze blog ‘de leukste plekken buiten’). Wat ook voor de nodige spanning kan zorgen is bijvoorbeeld een leuk rollenspel. Met een paar attributen en wat goede afspraken kun jij je fantasie volledig zijn gang laten gaan in de slaapkamer (lees hierover in onze blog ‘rollenspel jij wel’).

7. Fetisjen en fantasie

Fetisjen en fantasieën heb je in elke denkbare soort. Het een is wat makkelijker uit te voeren als het ander, maar heb het er eens over met je partner. Het belangrijkste in een relatie is communicatie. Ontdek elkaar opnieuw, vertel je partner waarom je op hem/haar bent gevallen en heb het over je fantasieën en fetisjen. Misschien hebben jullie wel nog meer met elkaar gemeen als dat je denkt, en zorgt dit voor een goede vrijpartij.

Kortom genoeg leuke goede voornemens om iets mee toe doen en het jaar goed mee te starten!

 

Bronnen:

www.rtlnieuws.nl/seks&gezondheid

www.rtlnieuws.nl/telefoon