De meest gestelde vraag over seksualiteit is: ‘Ben ik wel normaal?’ Dit komt vooral omdat we in films en series en ook in pornofilms vaak seks op dezelfde manier zien, recht op en neer. Maar ook de manier waarop je bent opgevoed en welke seksuele voorlichting je hebt gehad, bepaalt wat je normaal vindt. Dit alles suggereert dat er zoiets bestaat als normale seks. Dat er een juiste manier is voor seks. En daar hoort klaarkomen door penetratie bij.

Niks mis

Dit is natuurlijk onzin. Er bestaat geen juiste manier om seks te hebben. Iedereen heeft andere voorkeuren, iedereen is anders gebouwd. En je seksuele voorkeuren veranderen gedurende je leven. Wat je nu heel spannend en lekker vindt, is over 7 jaar misschien niks meer aan. Dus er is helemaal niks mis met je als je niet klaarkomt van penetratieseks. Net als bij de ongeveer 80% van de vrouwen die niet klaarkomen van penetratieseks. Of dacht je dat jij de enige was?

Hoe wel dan?Siliconen Dildo met Handvat

Toch is het natuurlijk leuk als je wel klaarkomt tijdens het wippen. Daar is een aantal manieren voor. Bij bepaalde standjes zoals op zijn hondjes of lepeltjes kun je allebei nog bij de clitoris zodat je die ondertussen kunt stimuleren. Dat zou best eens een orgasme kunnen opleveren. Het kan ook zijn dat de penis of de dildo bij bepaalde standjes wel je G-spot raakt en het daar een stuk lekkerder van wordt. Dit is een kwestie van verschillende standjes uitproberen om te kijken wat het fijnste is. Ook de diepte en de hoek van penetratie maken een verschil. Probeer het eens rustig uit met een dildo om er achter te komen wat je nou precies voelt en lekker vindt.

De hele clitoris

De clitoris

Voor het geval je het nog niet wist. De clitoris bestaat niet alleen uit het knopje bovenin de vulva. Zoals je op het plaatje kan zien, is het een veel groter orgaan dat doorloopt in een groot deel van de vulva. De clitoris is net als de rest van de vulva bij iedereen anders gevormd. Hij werkt ook bij iedereen anders. Bij de een zwelt hij meer op bij opwinding dan bij de ander. En bij de een lopen de uiteinden van de clitoris weer anders dan bij de ander. Zo kan het gebeuren, dat bij de een penetratie wel voelbaar is in achterste delen van de clitoris en tot opwinding en klaarkomen leidt. Maar dat een ander er weinig of niets van voelt.

De ChorusWe-Vibe Chorus - Nieuwste We-Vibe

Wat je ook kunt proberen is een partner vibrator zoals de Chorus van We-Vibe. Die is speciaal gemaakt om je clitoris en je G-spot te stimuleren tijdens penetratieseks. Je kunt hem dus samen gebruiken maar ook alleen. Hij heeft twee scharnierpunten zodat je hem aan kan passen naar de vormen van jouw lichaam. Waardoor hij precies de juiste plek stimuleert. Het buitenste gedeelte stimuleert je clitoris, het binnenste gedeelte je G-spot. Beide delen zijn afzonderlijk te bedienen via de afstandsbediening of via de app. Daarnaast heeft de Chorus ook Responsive Control. Op het speeltje zelf zit een heel klein knopje, dat is de Touch-Sense. Dat zit ter hoogte van de clitoris en voelt jullie bewegingen aan. Hoe harder en sneller je stoot, hoe harder de Chorus zal vibreren.

Als het echt niet lukt?

Als het echt met geen mogelijkheid lukt om tijdens penetratieseks klaar te komen, laat het dan los. Je weet nu dat je niet de enige bent. Ga op zoek naar andere manieren om fijne seks te hebben. Er is zoveel meer dan penetratieseks. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, neem de tijd om te experimenteren. Zowel samen als alleen. Want je kunt een ander pas vertellen wat je fijn vindt, als je het zelf weet.

Bronnen:
tandfonline.com
vice.com

Wil je meer over de vagina weten? Lees dan de blog van Desirée.