Durf jij dat? Samen met je lief masturberen? Of masturberen terwijl je partner toekijkt? Of blijft het bij een stiekeme stoute fantasie? Dit is toch wel iets wat thuis hoort in de rij seksuele fantasieën van veel mensen. Waarom is het een fantasie van veel mensen? Waarom is het zo spannend?

Privé

Tenga Ei Thunder - Single

Masturbeer extra fijn met een masturbatie-eitje

Masturberen voelen we vaak echt als iets wat privé is. We voelen er vaak wat schaamte bij. Dat is ook logisch. Je hebt vast al vroeg geleerd dat met je handen tussen je benen frummelen iets was dat je niet in het openbaar moest doen, maar dat iets privé is. We leren dus al van jongs af aan dat masturberen iets is wat je alleen doet, als niemand het ziet. Dus ervaren we masturberen vaak als iets wat heel privé is. Misschien schaam je je er zelfs een beetje voor.

Veel voordelen

Toch heeft het heel veel voordelen om het jezelf seksueel naar de zin te maken. Zo leer je jezelf beter kennen en leer je wat je wel en niet fijn vind. Dit kun je dan weer aan je seksmaatje doorgeven zodat jullie seksleven steeds beter wordt. Je ontdekt ook makkelijker wat je partner lekker vindt. Waardoor jij je partner ook weer meer kan laten genieten. Het kan ook heel opwindend zijn om te zien hoe je lief zichzelf bevredigt en wordt daarom ook vaak als voorspel gebruikt.

Praat er eens over

Crytodite dildo met ribbels en noppen uniek ontwerp in holland nederland handgemaakt Ylva en dite

Vinger jezelf terwijl je tegelijkertijd een dildo gebruikt

De eerste stap is om het masturberen bespreekbaar te maken. Bevredig jij jezelf wel eens en weet je of je partner dat doet? De meeste mensen slaan de hand wel eens aan zichzelf. Soms is het niet bespreekbaar in een relatie omdat de partner dan vindt dat die je niet goed kan bevredigen. Dat is heel jammer want daar hoeft het niets mee te maken te hebben. Het kan ook een uitlaatklep voor spanningen zijn, of een goed slaapmiddel. Praat erover, maak masturberen bespreekbaar. Ook al vind je het vervelend als je partner het doet, praat er toch over. Dat kan veel lucht geven. Bekijk het eens vanuit een andere hoek. Het is toch geweldig om te leren hoe je het je lief nog meer naar het zin kunt maken.

Samen leren

Want dat is wat je kunt leren van samen masturberen. En wat is er nou mooier dan je lief zien genieten. Het is vaak heel intiem en door dit te delen wordt het vertrouwen tussen jullie alleen maar groter. Je ontdekt ook makkelijker wat je partner lekker vindt. Waardoor jij het je partner ook weer meer kan laten genieten. Dus misschien toch maar eens werkelijkheid laten worden die stiekeme stoute fantasie.

Lees ook: Is masturberen echt gezond?