De eerste keer kan heel spannend zijn. Dat is vaak zo met eerste keren, want je hebt het immers nog nooit gedaan. Toch hoef je niet bang zijn. Kun je je echt voorbereiden op de eerste keer? Misschien niet helemaal. En dat hoeft ook niet. Maar wil je toch iets meer weten dan kun je hieronder een aantal tips lezen!

Doe nooit iets wat je zelf niet wilt.

De eerst en belangrijkste tip misschien wel. Doe nooit, maar dan ook nooit iets wat jij niet wilt. Jij en je partner moeten er allebeide mee instemmen. Het is soms lastig om nee te zeggen. Toch is communicatie erg belangrijk tijdens de seks. Voelt het niet goed, mag je op elk moment nee zeggen. Je kan ook zonder nee te zeggen aangeven dat je iets niet wilt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de handen van je partner naar een plek sturen waar je wel aangeraakt wilt worden. Communiceren wat je wilt blijft het duidelijkst. Je kan ook van te voren het gesprek met je partner aangaan in wat je wel en niet zou willen. Het is belangrijk dat je naar elkaar luistert en elkaars grenzen respecteert. Je mag op elk moment van gedachte veranderen. Seks is iets dat je samen doet.

Neem de tijd.

De eerste keer kan je erg zenuwachtig zijn, heel begrijpelijk! Misschien wil je het liefst dat het zo snel mogelijk voorbij is. Toch zou ik aanraden om echt de tijd te nemen. Hoe meer ontspannen je bent hoe makkelijker het gaat. De tijd nemen en opbouwen naar het ‘moment’ kan heel erg helpen. Niets hoeft gehaast of snel. Een goed voorspel kan meehelpen aan een fijne eerste keer.

Setting.

Een sfeervolle en fijne setting kan ook bijdragen aan een goede ervaring voor de eerste keer. Dit kan van alles zijn. Het belangrijkste is dat jullie je beiden prettig voelen op deze plek. Je kan het natuurlijk ook niet altijd plannen waar het gebeurt. Je kan de setting zelf ook fijner maken door bijvoorbeeld een knus lichtje aan te doen of kaarsjes aan te steken.

Veiligheid.

Het is erg belangrijk om veilig te vrijen. Het is daarom aan te raden om met een condoom te vrijen. Deze kan je kopen in de supermarkt of drogist, maar ook gewoon online. Altijd handig om bij je te hebben voor het geval dat! Daarnaast kan je ook anticonceptie gebruiken tegen ongewenst zwanger worden. Hiervoor kan je bij de huisarts terecht. Wil je zo veilig mogelijk vrijen dan kun je het beste allebeide gebruiken.

De daad.

Als je dan alle voorbereidingen hebt getroffen en het moment is daar. Probeer te ontspannen en in het moment te zijn. Vergelijk je eerste keer niet met anderen, want er bestaan zoveel verschillende ervaringen. Jouw moment is jouw moment. Er is niets goed of fout, zolang jij en je partner er van genieten. Mocht het nog wat stroef en moeilijk gaan, zou ik zeker een glijmiddel aanraden. Dit maakt alles een stuk makkelijker en prettiger! Het kan zijn dat je tijdens je eerste keer een beetje gaat bloeden, dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Meer dan 50% van de vrouwen heeft hier geen last van. Mocht het wel gebeuren, is er dus geen reden voor paniek. Het is heel normaal.

 

Ik hoop dat je na het lezen van deze tips helemaal good to go bent!