Toen ik voor het eerst binnenstapte bij Euphoria zag ik ze achterin staan: de grote, XXL en soms echt MEGA speeltjes voor anaal. Ik was een echte beginner met anale seks en seksspeeltjes en dacht: ‘Die gebruiken mensen toch niet, dat past nóóit!’ maar na even met (inmiddels mijn collega) Mark gepraat te hebben kwam ik erachter dat dat vaker voorkomt dan ik dacht.

Bijna iedereen heeft wel een interesse voor anale seks. Of het nou alleen een vinger erin stoppen is, seks zelf of juist zo groot mogelijke speeltjes er in zien te krijgen, iedereen doet het op zijn eigen manier. Het is immers een gevoelige plek – een erogene zone zelfs. Als je die stimuleert met een vinger, speeltje of tong dan voelt dat heerlijk!

Siliconen Buttplug Mini

Er zijn online veel speeltjes en tips te vinden. Ook als je net als ik een beginner bent met anale seks en seksspeeltjes is er genoeg te vinden. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Daarom neem ik jullie in deze blogpost mee in de wereld van anale seks, vooral gericht op beginners. Waar kun je het beste mee beginnen, hoe bouw je het op en welke speeltjes zijn daar het beste voor geschikt? En dat is dan zeker niet die XXL dildo.

Hoe opbouwen?

Laten we beginnen bij het begin. Je bent nieuwsgierig naar anale seks en daar wil je iets mee doen. De makkelijkste (en goedkoopste) manier is dan om zelf met je hand op onderzoek uit te gaan. Ga eens met je vinger naar binnen of masseer je anus en kringspier. Doe het voorzichtig en doe vooral waar jij je prettig bij voelt. Voelt het fijn? Ga gerust verder en stop er een tweede of zelfs derde vinger bij. Maar luister ook naar je lichaam als je er niet fijn bij voelt. Een sessie hoeft geen uren te duren, dat mag ook vijf minuten zijn. Als je pijn krijgt stop dan! Pijn is geen goed teken, je lichaam geeft aan dat je iets te snel bent gegaan.

Glijmiddel is toch niet nodig?

Wil je het spelen fijner maken? Gebruik dan een goed glijmiddel, zoals de Pjur Analyse Me. Vaginaal maak je wel vocht aan wanneer je opgewonden wordt, maar anaal niet. Bij anaal is glijmiddel dus zeker wel nodig! Help je lichaam een handje en gebruik lekker veel glijmiddel. Het glijmiddel voor anale seks is vaak wat dikker en romiger dan de normale soorten en blijft extra lang glad.

Gebruik je speeltjes? Let er op dat je dan glijmiddel op waterbasis gebruikt. Siliconenbasis glijmiddel kun je beter niet gebruiken met siliconen speeltjes, dit kan het materiaal aantasten.

En dan?

Het meest bekende speeltje voor anaal is een buttplug, maar een dildo of vibrator kan ook. Houd er rekening mee dat de onderkant breder moet zijn dan het breedste stuk van het speeltje, zodat hij niet naar binnen kan schieten.

Nadat je gewend bent aan het gevoel met je vinger(s) kun je het steeds verder opbouwen. Veel mensen willen toewerken naar anale seks of naar wat grotere speeltjes. Wil je weten hoe groot de buttplug moet zijn? Je kunt de omtrek van het aantal vingers dat je kwijt kunt opmeten. Je kunt ook met een buttplug van 2-3 centimeter doorsnede beginnen, dan zit je eigenlijk altijd goed.

Heb je een speeltje gevonden dat je fijn vindt en voelt dat lekker? Dan kun je steeds een stapje verder gaan. Kies dan een speeltje van ongeveer 1 centimeter groter in doorsnede. Zo voorkom je dat het té groot wordt en je jezelf pijn doet of dat het niet eens lukt om in te brengen. Neem je een speeltje dat minder dan 0,5 centimeter in doorsnede groter is, dan is de kans groot dat het hetzelfde voelt als de buttplug die je al hebt.

Je kunt verschillende speeltjes gebruiken voor anaal. Niet alleen een buttplug maar ook een dildo of vibrator. Zorg er wel voor dat het speeltje een bredere basis heeft, zo kan hij niet naar binnen glippen. Grote kans dat je hem er dan niet meer uit krijgt en naar het ziekenhuis moet. Kies dus altijd iets met een brede onderkant of een ‘stop’ aan de onderkant of zijkant.

Stront aan de knikker

Anale seks, dat is toch vies? Het is een uitgang en geen ingang, zullen sommige mensen denken. Zolang je je van tevoren goed wast tussen je billen en naar het toilet bent geweest blijft het waarschijnlijk wel schoon. Je kunt ook een anaaldouche gebruiken om jezelf ook van binnen helemaal schoon te maken.

Welke speeltjes raad je aan?

Misschien heb je na dit verhaal over anale seks ontzettend zin gekregen om ermee aan de slag te gaan. Of heb je al wat ervaring en wil je graag je collectie seksspeeltjes uitbreiden.

De beste glijmiddelen zijn die van Pjur. Glijmiddel speciaal voor anale seks vind je hier: Anaal glijmiddel van Pjur
De fijnste buttplugs voor beginners – van siliconen materiaal dus lichaamsveilig en niet te duur (verschillende maten): Siliconen buttplugs van Anal Fantasy
De beste siliconen buttplugs om langer te dragen – met een fijn breed voetje dat comfortabel op zijn plek blijft zitten (verschillende maten): Siliconen buttplugs van Fun Factory
De anaalvibrator met de beste prijs/kwaliteitverhouding – leuk voor beginners: Oplaadbare anaalvibrator Backy

Wil je meer lezen over anale seks? Kijk dan ook eens bij onze blogpost: Anaal: Is anale seks vies en pijnlijk? Waarom zou je het doen?