Bij elke lange relatie ligt hij op de loer: de gevreesde sleur! Hoe komt het toch dat veel mensen hier mee te maken krijgen? En hoe doorbreek je samen de sleur in jullie seksleven eigenlijk?

In het begin is alles spannend

Wanneer je elkaar leert kennen is alles spannend. Je bent smoorverliefd. Je nieuwe partner is perfect. Hij/zij heeft geen minpunten en je doet je best om die van jou niet te laten zien. Je laat je van je beste kant zien, ook in de slaapkamer. Wanneer jullie elkaar zien is dat veelal naakt. Je libido lijkt oneindig net als je energie. Het vuurwerk spat eraf en je seksleven geef je een dikke vette tien!

Na een tijdje gaat deze verliefdheid (gelukkig!) over in iets veel mooiers. Een échte relatie, het écht houden ven elkaar. Jullie hebben elkaars goede maar ook slechte kanten gezien. Je partner is jouw beste vriend, degene waar je het liefst de tijd mee door brengt. Misschien wonen jullie inmiddels wel samen. Wel merk je dat het dagelijks leven de overhand begint te nemen waardoor je minder vaak spetterende seks hebt dan voorheen. Jullie seksleven zit nog niet in een sleur, maar zo spetterend als in het begin is het niet meer.

Pas op! Hier komt de sleur.

Jullie delen inmiddels alles. Maar het leven neemt de overhand. Boodschappen, de was, huisdieren, kinderen, noem maar op. Wanneer je dan eindelijk even niets hoeft plof je liever op de bank in je joggingbroek dan naakt op je partner. Van jullie seksleven is weinig meer over. Het blijft bij een vluggertje op woensdagavond na het 22.00 uur journaal. Het liefst in missionarishouding. Je neemt elkaar voor lief, van jullie seksleven is weinig over. Spanning is er niet meer. Jullie seksleven zit in een sleur.

Wist je dat?! De missionarishouding zijn naam te danken heeft aan de missionarissen die Polynesië bezochten om het woord van god te verkondigen? Ze waren geschrokken doordat de lokale bevolking seks had in allerlei vreemde standjes. Volgens de missionarissen was het enige normale standje om te seksen ‘de man boven en de vrouw onderop’. Als snel probeerden de missionarissen niet alleen de bevolking te bekeren tot het christendom, maar ook tot dit standje. Die dus al snel tot de missionarishouding werd omgedoopt!

Is het ernstig?

De sleur is niet alleen maar negatief. Het is ook een teken dat je je op je gemak voelt bij elkaar. Dat het leven in rustig vaarwater terecht is gekomen. En daar is helemaal niets mis mee. Wanneer jij en je partner hier beide content mee zijn hoef je er niets aan te veranderen. Maar het kan ook voor wrijving in jullie relatie zorgen. Misschien gaat één van jullie die seksuele spanning wel buiten de deur zoeken. Wanneer je een open relatie hebt is dit natuurlijk geen issue. Maar wanneer je monogaam bent is dit niet wenselijk en kan het zorgen voor het einde van de relatie.

Wil je voorkomen dat één van beide vreemdgaat, wil je de spanning van het begin van jullie weer opnieuw ervaren? Kortom wil je de sleur in jullie seksleven doorbreken? Wat nou als ik je vertel dat je dit heel simpel is om op te lossen door te experimenteren in de slaapkamer?

1. Maak dopamine aan

dopamine aanmaak helpt je uit de seksuele sleur

Dopamine is is een neurotransmitter. Neurotransmitters zijn stoffen in de hersenen die ervoor zorgen dat signalen worden doorgegeven. Dopamine veroorzaakt een gepassioneerd, euforisch gevoel waar je erg gelukkig van wordt. Wanneer je verliefd bent, maakt je hoofd ook dopamine aan! Door samen spannende dingen te ondernemen wakker je die dopamine aanmaak weer aan.

Dit kun je doen door samen spannende dingen tussen de lakens te ontdekken, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld door samen in een achtbaan te gaan of te bungeejumpen. Deze spannende activiteiten zorgen ook voor een aanmaak van dopamine. Doe je dit samen met je partner dan is de kans groot dat je dat spannende gevoel aan hem of haar gaat koppelen. Hierdoor komen de verliefde gevoelens weer terug wat automatisch voor meer spanning in bed kan zorgen!

2. Back to basics

Maak tijd voor elkaar. Echte quality time. Telefoon uit, playstation uit, netflix uit, dump je kinderen, regel oppas voor je hamster en laat de boel de boel. Geef elkaar bijvoorbeeld een uitgebreide massage met happy ending. Of ga een stuk wandelen met een een tussenstop in de bosjes. Seksen op een andere locatie dan het bed kan automatisch voor meer spanning zorgen, helemaal als je het gevoel hebt dat je elk moment betrapt kunt worden. Een lekker potje buitenbatsen is dus heel goed om de sleur te verdrijven!

3. Talk dirty to me!

Communicatie is de basis voor een goede relatie, maar ook voor een goed seksleven. Hoe lang je ook bij elkaar bent, blijf aangeven wat je wel en niet fijn vindt. Blijf elkaar complimenten geven over hoe geil, lekker en leuk hij/zij er wel niet uitziet. Probeer ook eens lekker hitsig tegen elkaar te praten. Dit hoeft natuurlijk niet per se tijdens de seks, een geil appje naar elkaar sturen is ook een heerlijk opwarmertje. Vertel in het bericht wat je allemaal met je partner gaat doen wanneer hij/zij thuiskomt. Reken er maar op dat je partner niet kan wachten om thuis de kleren van je af te scheuren!

4. Rollenspel

rollenspel om de sleur te doorbreken

Rollenspel is een goede manier om de sleur uit jullie sekleven te krijgen. Door middel van het spelen van een rollenspel wordt het makkelijker om nieuwe grenzen te verkennen en iets nieuws te proberen.

Kruip in de rol van dokter en patiënt, politie en boef, escort en klant. Laat je fantasie de vrije loop! Maak hierbij wel duidelijke afspraken, want je wilt natuurlijk niet over de grenzen van je partner heen walsen. Wil je meer lezen over rollenspellen, wat je ervoor nodig hebt en hoe je er op een veilige gezonde manier aan begint? Dit lees je allemaal in Myneke haar blog over rollenspellen.

5. Masturbeer je uit de sleur

Iedereen masturbeert wel eens, of heeft dat wel eens gedaan. Met jezelf spelen voelt vaak iets wat privé is, en je voor jezelf moet houden. Maar wist je dat samen masturberen een fantasie is van heel veel mensen? Misschien ook wel van die van jou of je partner. Het kan ontzettend opwindend zijn om te zien hoe jouw partner aan het genieten is van zichzelf. Dus waar wacht je op? Doorbreek de sleur in jullie seksleven door lekker samen te masturberen!

6. Anale seks

Anale seks is spannend, enorm intiem, ontzettend geil en voor veel mensen een fantasie. Wanneer jullie dit samen nog niet hebben geprobeerd dan is dit wellicht een spannende nieuwe stap in jullie seksleven. Er hoeft ook niet meteen een penis of een groot speeltje in. Een vinger, kleine buttplug of een potje rimmen zorgt al voor een heerlijk gevoel. Staan jullie beide wel open (dit is geen woordgrap) voor anale seks maar weten jullie niet zo goed hoe te beginnen? Klik dan even HIER!

7. Doorbreek de sleur in jullie seksleven met speeltjes!

We-Vibe Chorus - Nieuwste We-Vibe Het aanschaffen van een nieuwe sekstoy kan al voor heel veel voorpret zorgen. Zeker als je een speeltje aanschaft dat jullie willen gebruiken. Eigenlijk vind ik dat elke sekstoy een koppeltoy is. Zodra je samen gaat masturberen met een speeltje is het in principe al een koppeltoy. Wanneer je bij penetratieseks een klein vibrator erbij pakt, vind ik dit ook een koppeltoy. Wanneer hij bij jou een dildo gebruikt (of andersom) dan hebben jullie er samen plezier van, dus is het ook weer een koppeltoy. Maar het ultieme speeltje waar jullie tegelijkertijd van kunnen genieten is toch écht de Chorus. Dit speeltje is helemaal ontworpen voor stellen om hem samen te gebruiken. Bij het voorspel, en bij penetratie seks. Dus tril de sleur uit jullie seksleven met de Chorus van We-Vibe.

Bronnen:
Ensie: Oorsprong missionarishouding
Herseninstituut: wat is dopamine