Seks met iemand anders dan je partner, dat kan ontzettend spannend en opwindend zijn. Samen een trio met een andere vrouw, of met iemand anders mee naar huis na een avond stappen. Misschien willen jullie wel samen naar een parenclub. Er is geen one size fits all als het gaat om een open relatie, maar je duikt waarschijnlijk niet met een willekeurige vreemde het bed in. Waar moet je rekening mee houden als je een open relatie hebt? In deze blogpost leggen we je uit wat goed is om te bespreken met je partner en natuurlijk welke soorten open relaties er zijn.

Wat is een open relatie?

Een open relatie heb je wanneer je een vaste partner hebt, maar soms ook seks hebt met andere mensen. Neem de term seks dan met een korreltje zout, want flirten, aftrekken of pijpen kan daar natuurlijk ook onder vallen. Wil je een open relatie, dan is de eerste stap altijd: bespreek het met je partner (hoe doe je dat eigenlijk?).

We horen wel eens: Een open relatie is alleen voor mensen die niet tevreden zijn met hun partner. Dat is juist niet het geval! Een open relatie kan juist een verdieping van jullie relatie zijn en deze sterker maken. Je kunt in een open relatie samen nieuwe dingen en mensen ontdekken. Een kink (zoals cuckolding) werkelijkheid laten worden of gewoon een plezieriger seksleven hebben. Je hebt hiervoor wel een stevige basis nodig, van eerlijkheid en vertrouwen, als dat goed zit en jullie allebei een open relatie willen, dan is dit misschien wel het moment om de eerste stap te zetten.

Een trio

Een trio is een van de bekendste vormen van seks met een ander. Het is zoals de naam al zegt, seks met zijn drieën. Je spreekt samen met je partner en iemand anders af om een leuke avond te beleven. Je bent er allebei bij en je kunt afspreken op een vertrouwde plek. Bij jullie thuis of in een hotel bijvoorbeeld. Het is dus een veilige manier om te experimenteren, maar dit kan ook best spannend zijn. Je bent met zijn tweeën heel erg op elkaar ingespeeld en hoe doe je dat met een derde persoon erbij? Hoe deed ik dat ook alweer, flirten? Wat zou onze nieuwe sekspartner lekker vinden? Bij een trio is het weer allemaal onbekend. Je weet niet wat diegene lekker of fijn vind en moet het allemaal opnieuw gaan ontdekken.

Een trio kan een goede eerste stap zijn om seks met een ander te ontdekken. Je bent samen met je partner en kunt ervaren hoe het is om je partner seks te zien hebben met een ander. Dat kan verschillende emoties en gedachtes bij je naar boven brengen, misschien word je er wel ontzettend opgewonden van en wil je meer. Maar het tegenovergestelde kan natuurlijk ook, dat je het liever bij deze ene keer houdt.

In je eentje op pad

Seks met iemand anders hoeft niet altijd met je partner erbij te zijn. Een voordeel van het in je eentje (en natuurlijk een ander) doen is dat je dingen kan proberen die je partner niet zo leuk vindt. Als jij voeten enorm opwindend vindt, maar je partner heeft er niks mee, dan kan je dat met iemand anders uitproberen. Als je partner heel erg houdt van anale seks, maar jij vindt dat weer niet lekker, dan zou je partner dat met iemand anders kunnen doen. Met een nieuwe bedpartner kan je weer volop experimenteren. Om de volgende dag weer bij je partner thuis te komen en je avonturen te delen.

Swingen en partnerruil

Wil je een stapje verder dan een trio bij jullie thuis, dan is swingen misschien iets voor jullie. Bij swingen doe je samen met je partner dingen met andere mensen. Een vorm van swingen is partnerruil, waarbij je, zoals de naam al zegt, van partner ruilt. Jullie ontmoeten een ander stel en jij gaat bijvoorbeeld met de andere vrouw en de partner met de andere man. Of allemaal samen tegelijk of met meer mensen erbij, er zijn geen vaststaande regels voor wat je doet bij swingen. Je kunt natuurlijk ook seks hebben met meerdere mensen tegelijk, het houden bij alleen flirten, of toekijken terwijl je partner seks heeft met een ander. Een open relatie hoeft niet per se seks, te zijn. Er zijn verschillende soorten open relaties, kies degene die bij jullie past, zelfs als dat alleen flirten of zoenen is!

Parenclub

Swingen kun je thuis doen, maar een parenclub is ook een plek die veel gebruikt wordt. Een parenclub is en soort uitgaansgelegenheid, maar naast dat je er wat kunt eten, drinken en mensen ontmoeten, is seks ook groot onderdeel. Er is meestal een bar, dansvloer, en soms ook een zwembad, sauna of andere wellnessfaciliteiten. Natuurlijk draait het wel allemaal om seks. Er zijn dan ook verschillende kamers waar je heen kunt. Het verschilt een beetje per parenclub, maar meestal zijn er meerdere kleinere privékamers, een grotere ruimte met meer bedden en vaak ook speciale hoekjes met een massagetafel of BDSM-spullen.

Dan vraag je je misschien af, wat gebeurt er eigenlijk in een parenclub? Moet ik per se seks hebben met andere mensen als ik daarheen ga? Gelukkig niet, je hoeft niks te doen als je daar geen zin in hebt. Je kunt er ook alleen heen voor de gezelligheid of om de kat uit de boom te kijken.

Hotwifing en cuckolding

In een hotwifing- of cuckoldingrelatie heeft een van de partners ook seks met een ander, maar dit is niet gelijk verdeeld. De vrouw mag (of doet) in een hotwifing of cuckolding relatie meer dan de man. Bij hotwifing wordt de man van de Hotwife er opgewonden van dat zijn vrouw aantrekkelijk is voor andere mannen. De relatie is wat gelijkwaardiger en de man doet actief mee in het zoeken naar nieuwe partners. Hij zoekt de partner uit, keurt mee en houdt vaak de controle over de situatie. De vrouw heeft meer ´rechten´ dan de man en dat vind hij helemaal prima en gebeurt allemaal met consent.

Cuckolding gaat daarin een stapje verder. De man, de cuckold, heeft hierin eigenlijk geen keuze over de partners van zijn vrouw. Hij is veel onderdaniger en vindt het opwindend om de controle helemaal uit handen te geven. Aspecten die komen kijken bij cuckolding zijn: onderdanigheid, vernedering, jaloezie en voyeurisme. De man heeft dus geen keuze en wordt soms zelfs als een soort slaaf gebruikt door zijn vrouw.

Welke soort open relatie past bij jullie?

Een open relatie kan er voor jullie heel anders uitzien dan voor een ander stel. Zelfs als jullie het allebei hetzelfde noemen. Het verschilt per persoon wat je fijn vind en wat je grenzen zijn. Daarom is het goed om samen te bespreken:

  • Doen jullie het samen of apart?
  • Mogen jullie allebei evenveel?
  • Welke handelingen mogen wel of niet?
  • Hoe ver willen jullie gaan?
  • Met wie willen jullie het doen?
  • Gebeurt het thuis of juist niet?
  • Wil je weten wat je partner uitspookt?
  • Wil je dit vooraf of achteraf weten?
  • Wat doen jullie als een van beide toch niet meer wil?

Conclusie

Het belangrijkste aspect van een open relatie is goede communicatie. Het is namelijk geen vreemdgaan, alles gebeurt met toestemming van jullie beide. Bespreek uitgebreid wat je wensen én grenzen zijn. Je weet nu een beetje welke vormen van een open relatie er zijn. Misschien heb je al een idee wat je zou willen uitproberen. Als het je ding is gaat er waarschijnlijk een wereld voor je open. Geniet ervan!

Bronnen:
https://swingershelp.com/understanding-hotwifing-cuckolding/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Open_relatie
https://nl.wikipedia.org/wiki/Parenclub
https://www.menshealth.com/sex-women/a38278676/what-is-a-hotwife/
https://www.sdc.com/nl/kinky/cuckolding/hotwifing-en-cuckolding-de-termen-verklaard/