Het perineum is vaak een vergeten stuk lichaam, terwijl je er juist zoveel plezier mee kunt hebben. Nu hebben sommige van jullie vast nog nooit eerder dit woord gehoord. Daarom gaan we beginnen met een kleine anatomie les voor ik uitleg hoe je perineum plezier kunt beleven!

Wat, waar, waarom

Je perineum kun je vinden tussen je anus en ballen of vagina. Iedereen heeft dus een perineum. De mannelijke variant wordt ook wel de banus genoemd, de vrouwelijke versie de vanus.

Het perineum bestaat voornamelijk uit huid en spieren. Het lijkt dus net alsof dit een loos stukje lichaam is, maar niets is minder waar! Er komen namelijk enorm veel zenuwen bij elkaar wat het perineum een uiterst gevoelig plekje maakt. Het is dan ook niet voor niets een van jouw erogene zones.

Het is dus een heerlijk plekje die zeker de moeite waard is om te strelen of likken tijdens de seks. Maar wist je wel dat je door middel van een perineum massage bij de man het prostaat ook van buitenaf kunt stimuleren?

Prostaat plezier

Van het perineum gaan we even een omweg maken, maar ook de link leggen naar het prostaat. Het prostaat is een megagevoelig plekje die ook wel de p-spot of de mannelijke clitoris wordt genoemd. Door het stimuleren van deze klier kun je een super intens orgasme krijgen.

De meeste mannen denken bij een prostaat massage meteen aan anale penetratie. Dit is wel de makkelijkste en meest intense manier, maar het hoeft niet. Je prostaat zit slechts enkele centimeters boven je perineum. Wanneer je druk uitoefent op het perineum dringt dit door tot in je prostaat. Een perineum massage is dus een uitwendige prostaatmassage. Wil je weten hoe je dit het kunt doen? Lees dan snel verder.

Zo doe je dat!

Om te beginnen met een perineum massage kies je een houding uit waarbij jij of jouw partner er makkelijk bij kan. Bijvoorbeeld op je rug met je benen de lucht in. Begin met het zacht strelen van het perineum. Plaats hierna je vingertoppen achter je scrotum en druk het stevig in. Verken op deze manier het hele gebied. Bij de ene man zit het fijne plekje dicht bij de anus, bij de andere meer richting de ballen. Het is dus even zoeken wat jij de fijnste plek vind.

Ook is het een zoektocht naar hoeveel druk en welke beweging jij lekker vind. Net zoals alles op seksueel gebied is dit voor ieder anders. De ene vind een lichte strelende beweging fijn, terwijl de ander de voorkeur geeft aan een diepere druk.

Wanneer je eenmaal hebt gevonden waar jouw prostaat zit en wat voor soort stimulatie je lekker vindt, ga er dan vooral mee door! Lukt het niet om op deze manier een orgasme te krijgen? Wees niet getreurd, je bent niet de enige. Maar de druk op je perineum en daarmee het prostaat kan zeer zeker bijdragen aan een geweldig, overweldigend, lichaamschuddend, intens orgasme!Viceroy Perineum Dual Ring - cockring

Kan dat ook met speeltjes?

Uiteraard kun je bij het stimuleren van je perineum heel goed speeltjes gebruiken. Met een vibrator bijvoorbeeld! Een wandvibrator leent zich hier perfect voor. Wandvibrators zijn vibrators voor uitwendig gebruik die erg krachtige vibraties hebben. Kies bij voorkeur wel voor een model met een smallere kop, zoals de palmpower recharge. Deze past makkelijker tussen je billen dan bijvoorbeeld de grote ronde kop van de Jacky. O.

Ook hebben we verschillende cockringen in ons assortiment die niet alleen zorgen voor een grotere en stevigere erectie, maar die tegelijkertijd ook jouw perineum stimuleren. Deze van Viceroy bijvoorbeeld. Je draagt de ene ring om je penis. De ring met het driehoekige ‘flabbertje’ eraan draag je achter je ballen. De driehoek geeft dan extra druk op je perineum, waardoor deze ‘handsfree’ wordt gestimuleerd.

Glijmiddel is ook altijd fijn. Dus ook bij een perineum massage levert dit extra plezier op. Wil je er geen speeltjes bij gebruiken dan kun je kiezen voor een glijmiddel op siliconen basis zoals Pjur Original. Dit blijft enorm lang glad en je hebt er maar een klein beetje voor nodig. Wil je wel speeltjes gebruiken kies dan voor een glijmiddel op waterbasis zoals de Pjur Aqua. Niet elk soort glijmiddel is namelijk geschikt voor bij speeltjes. Het hoe en waarom kun je allemaal nalezen in dit blog.

Perineum plezier in de zon

Als we het hebben over het perineum dan kan ik deze nieuwe trend natuurlijk niet overslaan. Sinds afgelopen zomer is de groep mensen (voornamelijk influencers) die aan ‘perineum sunning’ doen explosief gegroeid. Deze mensen geloven er heilig in dat wanneer je je perineum bloot stelt aan de zon er meer vitamine D je lichaam in stroomt. Wanneer je je perineum voor 30 seconden aan de zon laat zien zou dit evenveel energie opleveren als de hele dag met je kleren aan in de zon paraderen.

Tsja, persoonlijk ben ik hier nogal sceptisch over. Maar misschien voel ik me juist vaak moe doordat mijn perineum nog nooit de zon heeft gezien. Dus als Ik word vermist, of jullie worden verblind door een zeer felle weerkaatsing van de zon, dan weten jullie wat ik aan het doen ben ;)

Bron