Zodra je informatie over squirten gaat zoeken kom je flink wat tegen. Daarin worden verschillende dingen beweerd. Dit komt omdat squirten tijdens het klaarkomen een heel persoonlijk iets is. Het is dus voor iedereen anders. Wat bijna iedereen wil weten is wat squirten is en hoe je het kunt leren.

Wat is squirten

Squirten wordt ook wel vrouwelijke ejaculatie genoemd. Daarom denk je al snel aan spuitend klaarkomen en dit wordt bevestigd door de meeste squirt porno. In de praktijk kan een flinke spuiter voorkomen. Maar het kan ook een golf vloeistof zijn of een klein beetje.

Waar de vloeistof uit bestaat is ook niet iedereen het over eens. Er is gewoon nog niet genoeg onderzoek gedaan om dit met zekerheid te kunnen zeggen. Waar de meeste het wel over eens zijn is dat het geen pure urine is en dat de klieren van Skene een rol spelen in de vloeistof productie. Ik denk dat de samenstelling per vrouw en per keer verschillend kan zijn. Maar dit baseer ik op mijn eigen ervaring.

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om klaar te komen en squirten is er eentje van. Er zijn ook verschillende manieren waarop het squirten gestimuleerd kan worden. Vaak wordt verwezen naar de G-spot. Als je die stimuleert dan kan het zijn dat je squirt, toch zijn er zijn ook heel veel vrouwen die de g-spot prima kunnen vinden maar spuiten ho maar. Er bestaat ook nog zoiets als de A-spot. Mark legt in zijn blog precies uit waar die zit. De A-spot is de plek voor een vaginaal orgasme. Het kan zijn dat als je die stimuleer je daarvan gaat squirten.

De techniekFun Factory Patchy Paul G5 g-spotvibrator

Het is belangrijk dat je je eigen lichaam goed kent. Masturbeer om je lichaam te leren kennen. Zodat je weet wat je wel en niet fijn vindt. Als je squirten wil onderzoeken is het handig om een goede G-spot vibrator te hebben.
Wil je het samen met een partner onderzoeken dan moet dat iemand zijn waarbij je op je gemak bent. Je partner kan dan met de vingers de G-spot of de A-spot stimuleren om te kijken wat er gebeurt. Het kan zijn dat een beetje druk genoeg is maar meestal is er flinke druk nodig om echt wat te voelen. Zeker bij de G-spot.

Hoe voelt het

Het kan zijn dat je aandrang om te plassen voelt. Dan ben je goed op weg. Schrik daar niet van want dan ben je weer terug bij af. Het zal bij iedereen anders voelen maar ik voel de spanning echt opbouwen. Mijn spieren spannen zich aan tot ik klaar kom en dan komt er vocht vrij. Dat kan een beetje zijn maar ook een hele plens. Ik weet nooit wat het gaat worden. Ik weet wel dat als ik op gang ben het steeds makkelijker wordt.

De kans vergrotenFetish Pads - 15 wegwerp absorptiematten

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om de kans op squirten te vergroten.

– Zorg dat je goed gehydrateerd bent. Dus drink voldoende.
– Zorg dat je flink opgewonden bent (voorspel), dan ben je gevoeliger.
– Gebruik voldoende glijmiddel.
– Edgen kan ook helpen. Dus vlak voor je klaar komt stoppen en overnieuw beginnen.
– Werk met een partner goed samen en vertel wat je voelt.

Squirten, het hoe en het wat

Squirten is niet voor iedereen weggelegd. Wees niet teleurgesteld als het niet lukt. Probeer te genieten van het experimenteren. Het gaat om het spel, niet om de uitkomst. Zorg in ieder geval dat je iets onder je billen legt wat absorbeert. Een handdoek is vaak niet genoeg. Wij hebben speciale absorptie matten die niet doorlekken en groot genoeg zijn. Zo blijft je bed mooi schoon. Je weet nu het hoe en het wat van squirten, dus veel plezier met het onderzoeken of het wat voor jou is.

Bronnen:
Pubmed
Alles over seks