Masturberen, clitsjoelen of onaneren, het maakt niet uit hoe je het noemt: vingeren is lekker! Niet alleen om te doen, maar ook om over te hebben. Zo kom je er namelijk achter dat niet elke vrouw op dezelfde manier masturbeert. Iedereen gebruik een andere vingertechniek. Soms verandert die techniek nooit.

Maar waarom zou je het bij maar één manier van vingeren houden? Wanneer je seks hebt met je partner zit je ook niet elke keer op hetzelfde (horizontale) dansje te wachten toch? Iets nieuws kan heel verfrissend zijn, ook zeker als het op masturbatie aankomt. Mocht je geen idee hebben hoe je jouw vingertechniek kunt veranderen lees dan snel verder. In dit blog lees je verschillende technieken, standjes en hulpmiddelen die jou kunnen inspireren tot een heerlijke vingersessie.

Liefde voor je clit

Wist je dat de meeste dames tijdens het masturberen alleen hun clitoris en/of vulva stimuleren? Uit onderzoek blijkt dat 90% van de vrouwen masturbeert zonder enige vorm van penetratie. Eigenlijk niet eens zo heel verrassend, aangezien je clitoris het meest gevoelige stukje van je vulva is. Het stukje dat jou het makkelijkst tot een hoogtepunt brengt.

Zodra je het masturberen ontdekt kom je al snel tot één soort vingerbeweging, en je favoriete vingervinger(s). Afwisselen van vinger, hand of het aantal vingers kan al een heel verschil maken in gevoel. Probeer ook eens af te wisselen tussen verschillende bewegingen. Misschien ontdek je wel iets wat je nog veel fijner vindt voelen! Om je op weg te helpen vind je hieronder een lijstje bewegingen die je kunt toepassen.

  • Op en neer Hierbij streel je met een of meerdere vingers naast of over je clitoris
  • Lange halen Bijna hetzelfde als de techniek hierboven, maar dan met langere halen. Van boven je clitoris tot onder je vagina.
  • Heen en weer Ga met je vingers heen en weer over je clitoris
  • Rondjes draaien Draai met een of meer vingers rondjes rond je clitoris
  • Het U-punt Het gebied boven je plasbuis is super gevoelig. Wrijf met je vingers van hier schuin naar boven richting je clit en andersom.
  • Knijpen Plaats je duim en wijsvinger aan weerszijden van je clitoris. Druk je vingers vervolgens in je huid en knijp langzaam in je clitoris. Als dit fijn voelt kun je de druk langzaam opbouwen

G-spot stimulatie

Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord: de G-Spot. Maar hoe kun je dit mysterieuze plekje vinden?

Je G-spot zit aan de bovenkant van je vagina, wanneer je op je rug ligt is dit richting je navel. Het plekje zit zo’n 3 tot 5 centimeter diep en voelt anders aan dan de rest van je vaginawand. Het voelt een Laklaken 200 x 230 cm - zwartbeetje als een ribbelige spons. Wanneer je ongeveer weet waar je G-spot zit kun je beginnen met het stimuleren. Het stimuleren van je G-spot gaat het beste door een soort ‘kom hier’ beweging te maken met twee vingers. Het kan zijn dat je het gevoel krijgt dat je nodig moet plassen. Schrik hier niet van, want dit gevoel is juist goed! Het betekent dat je richting een orgasme gaat.

Ben je toch keer op keer bang dat je het bed eronder plast? Dan kan het helpen om een laklaken op je bed te leggen. Wees niet getreurd als het niet in één keer lukt. Blijft zoeken en geniet onder tussen gewoon van het heerlijke gevoel! Lees verder op dit blog als je meer wilt weten over de G-spot.

Verschillende standjes

Wanneer je samen-seks hebt wil je ook wel graag van standje veranderen, dit is niet anders dan wanneer je lekker aan het vingeren bent. Ben je gewend om altijd op je rug te liggen? Dan is het heel verfrissend om eens een keer in een andere positie te masturberen. Om je wat inspiratie te geven volgt hier wat standjes voor de vrouwelijke solo-sekser:

  • Benen in de lucht Hierbij lig je lekker op je rug, maar hou je je benen in de lucht. Je kunt je voeten eventueel tegen de muur aan zetten
  • Op je knieën Verticaal masturberen! Wanneer je je rug recht houdt stroomt er meer bloed naar je vulva. Hoe meer bloed er naar je vulva stroomt hoe gevoeliger alles wordt.
  • Op je buik Je kunt eventueel een kussen onder je buik leggen om makkelijker bij je vulva te komen. Of ga juist achterlangs met je hand
  • Staand Soms ook gewoon het meest praktisch, bijvoorbeeld onder de douche. En net als wanneer je op je knieën zit stroomt er zo ook meer bloed richting je vulva!
  • Het eenzame lepeltje Op je zij dus! Alsof je lepeltje-lepeltje met iemand ligt maar dan zonder je grote (of kleine) lepel,.

Alleen in bed

Een potje samen-seksen hoeft niet alleen in bed, een potje solo-seks ook zeker niet. Maak het jezelf spannender door eens op een andere locatie te vingeren. Bijvoorbeeld onder de douche terwijl je huisgenoten vlakbij zitten. Of aan de keukentafel wanneer iedereen al op bed ligt. Of tijdens een boswandeling. Uit onderzoek is gebleken dat 2 op de 10 vrouwen zelfs wel eens op het werk masturbeert (ik hoor hier niet bij hoor, Mark). Dus, wordt de werkstress je een beetje teveel? Misschien is het dan tijd voor een extra lange plaspauze.

Lekker vingeren met glijmiddelPjur Woman Silicone

Vaak horen we in de winkel dat onze klanten glijmiddel niet nodig hebben, dat ze van zichzelf nat genoeg worden. Maar wist je wel dat glijmiddel ook gewoon ontzettend leuk is? Met glijmiddel voelt alles (ook je pluizige haar) zoveel lekkerder aan! Wanneer je het gebruikt tijdens het masturberen zul je merken dat het heel anders aanvoelt dan je eigen vocht. Het is glad, zacht en glibberig. Je zult merken dat het een heel ander gevoel geeft wanneer jij je clitoris stimuleert.

Gebruik je alleen je vingers dan kun je elk soort glijmiddel gebruiken. Als je ook speeltjes van zachte materialen bij het masturberen wilt gebruiken gebruik dan altijd een glijmiddel op waterbasis. Zo voorkom je dat het glijmiddel je speeltje aantast. Lees hier welk soort glijmiddel voor jou geschikt is en hoe je het moet gebruiken.

Speeltjes

Natuurlijk kun je elk seksspeeltje gebruiken om lekker te vingeren!  Naast dildo’s, duo-vibrators, luchtdrukstimulators etc. zijn er ook een aantal speeltjes die je in combinatie met je vingers kunt gebruiken. De volgende 2 toys zijn daar een uitstekend voorbeeld van:Iroha Petit

  • Iroha Petit Dit kleine schattige, wegwerp-speeltje is heerlijk voor uitgebreide lange vingersessies. Het is zacht, maar toch stevig, en héérlijk glibberig. Verwarm hem even tussen je handen of zet hem van tevoren in de koelkast voor verschillende sensaties. Het hendeltje hou je stevig tussen je vingers terwijl je het glibberdingetje over je schaamlippen en clitoris laat glijden. Het geeft een zalig gevoel en is perfect om je orgasme keer op keer uit te stellen (edgen) tot je toe bent aan een explosief orgasme.Be•One - Vingervibrator
  • Be•One Dit speeltje van FunFactory is een vingervibrator. Hij is zo ontworpen dat je hem makkelijk tussen je vingers kunt klemmen. Hierdoor wordt het eigenlijk een trillend verlengstuk van je vingers. Het speeltje is klein, maar heeft krachtige trillingen, vooral in het puntje. Dit maakt hem zeer geschikt voor pinpoint stimulatie. Over geluidsoverlast hoef je je niet druk te maken: de Be•One is fluisterstil!

Viva la vulva

Waar en hoe je het ook doet, alles voelt anders. Bij masturberen is er geen goed of fout. Wanneer je tijdens het vingeren iets niet lekker vindt aanvoelen dan stop je ermee, dan weet je dat ook voor de volgende keer. Pak er ook eens een spiegel bij, bekijk je vulva goed en ontdek waar alle onderdelen zitten.

Door te masturberen en jezelf te bekijken leer je je lichaam goed kennen. Je weet op een gegeven moment wat je wel en niet lekker vindt en hoe jij het makkelijkst een orgasme bereikt. Deze kennis kun je weer overdragen op je (toekomstige) partner, zodat hij/zij niet hoeft te gissen wat jij fijn vindt. Door dit te delen gaat het voor jou ook makkelijker worden om tijdens samen-seks een orgasme te krijgen! Dames wees blij met jullie zelf en trots op jullie vulva’s!

Heb je geen vulva maar een penis? Of heeft jouw partner een penis en wil je wel wat tips om lekker af te trekken? Mark deelt in dit blog een aantal goede tips voor een fantastische aftrekbeurt!

Bronnen:
Enogoski.medium.com
mens-en-gezondheid.infonu.nl