Bijna iedereen doet het, bij zichzelf of bij de ander. We zijn dus allemaal expert op dit gebied, of misschien toch niet? Zelfs als je al heel ervaren bent kun je nog steeds op zoek zijn naar de ‘heilige graal’ van het vingeren, de how-to guide om je meisje naar de zevende hemel te brengen of misschien ben je gewoon op zoek naar wat tips om het wat leuker of spannender te maken. Het is altijd fijn om wat nieuws te leren en we geven je bij Euphoria graag advies!

De vulva en de vagina

Tekening van de vulva

Laten we bij het begin beginnen, de anatomie. Heb jij wel eens zelf met een spiegeltje gekeken hoe je vulva er uit ziet? Ook als man kun je op onderzoek uit naar de vulva van je vrouw of vriendin. Ja, je leest het goed. De buitenkant, het deel wat je kunt zien van het vrouwelijk geslachtsorgaan heet de vulva, de binnenkant heet de vagina. 

De vulva bestaat uit de buitenste en binnenste schaamlippen en daartussen, aan de bovenkant ligt de clitoris. Deze is heel gevoelig voor aanraking, er komen veel zenuwuiteinden samen. Verder naar beneden ligt de urinebuis en daaronder de vagina.

De clitoris

De clitoris
De clitoris is groter dan je denkt!

De clitoris ligt bovenaan tussen de schaamlippen en ziet er uit als een klein knopje. Over de clitoris zit het clitorishoedje. Het is voor de meeste vrouwen erg fijn om de clitoris te stimuleren. Dit kun je met je vingers doen, maar ook likkend of zuigend met je tong en mond. De clitoris ziet er uit als een klein ding maar is veel groter dan veel mensen denken. Hij loopt zelfs door tot in de vagina. Al eens gehoord van de G-spot of andere spots in de vagina? Die zijn allemaal uitlopers van de clitoris en kun je vinden in de vagina.

Beginnen met vingeren?

Verschillende manieren om te vingeren

Er is van alles mogelijk maar ieder lichaam en ieder persoon is anders. Iedereen vindt dus ook wat anders lekker. Je kunt beginnen bij de clitoris. Deze kun je stimuleren door erover te wrijven of rondjes te draaien, dat vinden veel vrouwen fijn. Soms is dat echter te direct en wat te gevoelig. Houd je vingers dan niet direct op de clitoris maar op het clitorishoedje of verplaats je vingers een stukje ernaast of erboven. Misschien vindt ze het wel lekker als je ook een vinger inbrengt in haar vagina. Je kunt zelfs met een vinger de anus stimuleren. De hele vulva en het gebied daaromheen is gevoelig.

Andere erogene zones

Niet alleen de vulva is een erogene zone, maar denk ook aan anus, tepels, oorlel of lippen. Veel vrouwen vinden het ook fijn als hun tepels gestimuleerd worden of genieten van een erotische massage van het hele lichaam. Het is dus heel persoonlijk wat iemand lekker vindt. Praat erover en vertel wat je fijn vindt. Of vraag ernaar. Wat vindt ze lekker en wat moet je vooral niet doen?

De G-spot

Als je van de clitoris naar beneden gaat, vind je daar de opening van de vagina. De bekendste plek aan de binnenkant van de vagina is de G-spot. De G-spot zit ongeveer 3-5 cm diep aan de bovenkant van de vagina. Je kunt hem het beste voelen door een of twee vingers in te brengen met je handpalm omhoog. Aan de buikkant kun je dan een plek voelen die een beetje voelt als een soort ribbelige spons. Dat is ‘m! Je hebt de G-spot gevonden.

De G-spot kun je als vrouw ook zelf vinden! Dat is niet alleen weggelegd voor mannen. Om zelf met je vingers de G-spot te vinden & stimuleren heb je wel wat lenigheid nodig. Je moet namelijk met je vingers ‘een hoekje om’ en als je dan korte armen hebt, kan het soms best lastig zijn om er bij te komen. Schakel dan je partner in. Kun jij lekker ontspannen en genieten en kan hij op zoek. 

Kom eens hier jij!

Masseer de G-spot tijdens het vingeren met deze beweging

Als je de G-spot hebt gevonden kun je ‘m stimuleren door een soort ‘kom hier’ beweging te maken. Als je dit voor het eerst doet, kan het voelen of je moet plassen, maar geen paniek, er is niks aan de hand! Je kunt altijd voor het vrijen nog even naar het toilet. Zo weet je zeker dat je blaas leeg is.

Wil je het liever zelf eens proberen tijdens het masturberen en wil je er graag een seksspeeltje bij gebruiken? Dan raden wij een seksspeeltje zoals de Njoy Pure Wand aan. De Njoy Pure Wand is een zware metalen dildo met twee bollen op de uiteinden. Die bollen én het metaal én het gewicht lijken misschien niet fijn, maar dat zijn ze juist wel! Hij is echt perfect voor het stimuleren van de G-spot en kan zelfs leiden tot een G-spot orgasme of squirten!!

SQUIRTEN?!?!

In sommige pornofilmpjes heb je het misschien wel gezien, vrouwen die kreunend of gillend klaarkomen en vervolgens spuit het vocht de kamer in. Voor veel vrouwen lastig om voor elkaar te krijgen, anderen kunnen het weer sneller dan een ‘gewoon’ orgasme. Squirten, of een vaginaal orgasme, kun je voor elkaar krijgen door de G-Spot te stimuleren. Weet je ‘m nog te vinden? Breng een of twee vingers in in de vagina en maak met je vingers een ‘kom hier’ beweging. Het vergt wat geduld en kan voor de vrouw aanvoelen of ze moet plassen, maar geen zorgen: DAT IS GOED :)  #squirtalert

Hoewel het voelt of je moet plassen en je misschien ook denkt dat het plas is, dat is het niet! Maar als het geen plas is, wat is het dan wel? Dat is (nu nog) een raadsel… Het vocht dat vrijkomt bij squirten is kleurloos en geurloos. En het smaakt een beetje zoetig. Sommige mensen en wetenschappers zeggen dat het vocht uit de ‘Klieren van Skene‘ komt. Dat zijn kliertjes die naast de plasbuis liggen. De klieren van Skene worden ook wel de vrouwelijke prostaat genoemd. Anderen zeggen dat het vocht uit de baarmoeder komt. Het is echter nog nooit wetenschappelijk aangetoond en blijft vooralsnog gissen wat squirtvocht echt is en waar het vandaan komt.

De meningen zijn er echter niet over verdeeld dat squirten een heel bijzondere ervaring is. Veel vrouwen zijn er fan van en vinden het erg fijn! Ook bij veel mannen is het populair om te geven. Hoe gaaf is het om ervoor te zorgen dat je vrouw of vriendin squirtend klaarkomt?!?! Dat wil je! Maak dus wat tijd vrij vanavond en ga op zoek naar die G-spot tijdens het voorspel of vingeren. Dat is namelijk het succes naar een squirt-orgasme!

Zoek alle plekjes op

Nieuwsgierig? Ga op onderzoek uit bij jezelf of bij je partner! Naast de clitoris en de G-spot zijn er nog veel meer lekkere plekjes in en rond de vagina en vulva! Ga er eens goed voor zitten of liggen en kijk, voel en proef. Hoe ziet het er allemaal uit van buiten en hoe voelt het van binnen? En als ik dit doe, hier masseer of dit plekje aanraak, hoe voelt dat dan en wat doet het met haar? Probeer dit niet alleen met de G-spot of de clitoris maar ook de andere spots in en om de vagina. Je hebt misschien ook wel eens gehoord van de A-spot, U-spot, O-spot, P-spot en noem het allemaal maar op. Tijd om het zelf te ontdekken & vind ze allemaal!

Tips om lekker te vingeren

Afwisselen

Misschien begon je met het lezen van deze post en hoopte je dat ik het niet over ‘normaal’ vingeren ging hebben maar over een andere plek die heel gevoelig is voor aanraking namelijk: de anus. Ook in de anus komen veel zenuwuiteinden samen. Wist je dat een vrouw zelfs een anaal orgasme kan krijgen? Tijdens het vingeren van de vagina of het strelen van de clitoris kun je ook de anus zachtjes masseren of een vinger inbrengen. Dames, dit is ook een tip om op je vriend of man uit te proberen ;-). Ook speeltjes zoals een buttplug kunnen fijn zijn om te gebruiken. Lijkt anale seks je wel wat? Lees hier alles over anale seks.

Ben je juist niet zo van de anale seks maar wil je toch wat meer variatie aanbrengen in je vingerspel, denk dan ook eens aan beffen. Buiten dat je zo natuurlijk glijmiddel toevoegt vinden veel vrouwen het heerlijk! Tegelijk een vinger inbrengen en met je tong de clitoris verwennen of als je vingers moe zijn even wat anders proberen. Ook kun je dit perfect combineren met een seksspeeltje.

Praat erover!

Maar misschien wel mijn belangrijkste tip is: praat erover! Neem de tijd en vertel aan je partner wat je lekker vindt. Misschien vindt je die G-spot stimulatie helemaal niet zo lekker of is je clitoris wel te gevoelig en moet hij of zij een stukje meer naar links of rechts. Dan kun je nog zoveel hebben aan onze tips, maar als het niks is, is het niks. Zeg het dan! Moet het juist iets harder of voelt het te intens? Zeg het! Wil je liever dat je partner een vinger inbrengt of juist rondjes draait over je clitoris? Praat erover! 

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Zie je het al voor je? ‘Nee, niet zo. Nee, ook niet zo. Toch meer naar rechts. Wil je dat nog wat harder doen?’. Het kan lastig zijn om te zeggen wat je lekker vindt terwijl je probeert te genieten. Gelukkig kun je ook op veel andere manieren duidelijk maken wat je fijn vindt. Zuchten, kreunen, andere geluiden maken of in je partners hand knijpen zijn allemaal tekenen dat je het lekker vindt. Laat je dus lekker gaan, ontspan en laat je horen.

Het genot dat seksspeeltjes heetNjoy Pure Wand, RVS dildo

We zouden geen erotiekwinkel zijn als we het niet over sekstoys zouden hebben, want: wat is er nou lekkerder dan het leuk hebben samen met je partner in combinatie met een fijn speeltje? De stimulatie van een dildo of een vibrator is heel anders dan het gevoel wat je krijgt door vingers of een tong. Leuk voor de afwisseling en natuurlijk ook heel lekker. Geen zorgen mannen, er gaat niks boven een mens van vlees en bloed! Je wordt dus niet zomaar vervangen door een speeltje.

Leuk is het wel om te samen te proberen. Denk bijvoorbeeld eens aan een dildo inbrengen terwijl je haar clitoris stimuleert of juist een vibrator tegen de clitoris houden en je vingers inbrengen. Heb je al eens gehoord van de Womanizer? Dat is een van onze populairste toys. Die trilt niet maar werkt op luchtdruk en vinden veel vrouwen heerlijk om te gebruiken tijdens het masturberen! Je kunt ook kieze voor de goedkopere versies van Satisfyer of ROMP. Ook een dildo kan wonderen doen, de Njoy pure wand is een populaire dildo voor hem en haar en staat voor veel mensen garant voor een spetterend G-spot orgasme (squirten).

Glijmiddel

Zo’n dildo of vibrator inbrengen is leuk, maar het kan nog veel leuker. Niet iedereen is even nat van zichzelf en als je dan ook nog een ‘droog’ speeltje inbrengt kan het vervelend voelen. Ook als je al nat van jezelf bent is het altijd nóg leuker met glijmiddel! Lekker glibberen en glijden in bed verhoogt het gevoel dat je krijgt van vingeren of beffen. Het is zelfs eigenlijk onmisbaar bij het gebruik van een seksspeeltje of bij anale seks.

Alles wordt spekglad, gladder dan ooit en afhankelijk van de hoeveelheid die je gebruikt wordt het één groot soppend festijn! Gebruik wel altijd het juiste glijmiddel. Siliconenbasis glijmiddel kan je siliconen speeltjes aantasten, dat kun je dus beter gebruiken voor het masseren of tijdens de seks. Liever glijmiddel gebruiken met speeltjes of tijdens het masturberen of vingeren? Gebruik dan glijmiddel op waterbasis. Hier vind je onze 7 tips voor glijmiddel.

Tijd voor actie!

Heb je helemaal tot hier gelezen? Tijd om aan de slag te gaan! Maak vanavond een uurtje vrij om op ontdekkingsreis te gaan in en op het lichaam van je partner. Goed bepakt en bezakt met kennis en tips over vingeren kun je van alles uitproberen op dit gebied. Onthoud wel, iedereen is anders en vindt vaak ook wat anders lekker. Respecteer de mening van je partner en praat over wat je fijn vindt. Of ze nou houdt van een vinger erin of erop, allebei tegelijk, anaal, beffen of dat jullie liever speeltjes gebruiken, dat is allemaal oké. Wees open naar elkaar en vertel wat je fijn vindt, dan zorgt dat vast en zeker voor een heerlijke avond!

Klik hier voor onze kleine (clitoris) vibrators »

Klik hier voor onze g-spot dildo’s en vibrators»

Heb je advies nodig? We helpen je graag. Neem contact met ons op.